Borat wordt James Bond
De komiek Sacha Baron Cohen, beter bekend als Borat, Brüno en Ali G Foto: Photo News
De Britse komiek Sacha Baron Cohen heeft zijn volgende filmproject bekend gemaakt. Het wordt een parodie op de 'James Bond'-films. Cohen, die we kennen uit films als 'Borat' en 'Brüno', verkocht de voorlopig titelloze prent aan filmstudio Paramount Pictures. Het is nog niet bekend of hij zelf zal meespelen.

Niemand doet parodieën als Sacha Baron Cohen. Hij maakte zich onsterfelijk als wannabe rapper Ali G, Oostenrijkse - excusez le mot - modenicht Brüno, Americanofiele Kazach Borat en recent nog als Arabische alleenheerser in 'The Dictator'.

De platte humor moet je erbij nemen, maar vaak zijn Cohens humoristische observaties ook messcherp. James Bond kan dus maar beter op zijn tellen passen, want hij is het mikpunt van het volgende project van de acteur.

Cohen verkocht het script voor een parodie op de films over de Britse geheim agent aan Paramount Pictures. Hij bedacht het verhaal in samenwerking met schrijver/producer Phil Johnston. In de film moet een gladde Bond-achtige figuur op de vlucht slaan met zijn broer, een niet al te snuggere voetbalhooligan. 

Het spionnengenre is al vaak geparodieerd. Denk maar aan films als 'Johnny English' met Rowan Atkinson of het kindvriendelijke 'Agent Cody Banks'. De internationale media toonden daarom alvast enige scepsis. Cohen zal origineel uit de hoek mogen komen wil hij iets origineels toevoegen aan de lange lijn van James Bond-spoofs.

Het is nog niet geweten of hij ook zelf zal meespelen in de film, maar verwacht wordt dat hij zoals in zijn grootste hit 'Borat' de hoofdrol zal vertolken.