DE KIJK VAN VAN DYCK -

Brussels sprouts

Er was een tijd dat een snelle hap en gezonde voeding elkaars tegenpolen waren. Maar een groeiend consumentenbewustzijn, heel wat sensibiliseringscampagnes en slimme ondernemers zorgen stilaan voor een omwenteling. Een voormalig operationeel directeur van McDonald’s stampte in februari vorig jaar Lyfe Kitchen uit de grond in Palo Alto, Californië. Op het menu moeten ‘Brussels sprouts’ de plaats innemen van ‘french fries’.
Brussels sprouts
© Niko Caignie

Lyfe (acroniem voor ‘Love Your Food Everyday’) serveert duurzame maaltijden met naar eigen zeggen de efficiëntie van een fastfoodketen. Maaltijden met minder dan 600 calorieën, zonder room, zonder zout, zonder kunstmatige toevoegingen. Maar wel met biologische, lokale ingrediënten, snel geserveerd, in verantwoorde verpakkingen, door zogenaamde Lyfers, in een ecologisch decor. Een fusie van fastfood en slowfood, met een zeer ambitieuze droom: dat we binnenkort geen frietjes ...

Dit is een ds Plus artikel. Het behoort tot het betalende deel van de website.
U las 66 van de 458 woorden

Verder lezen?


Lees meteen alle betalende artikels op de site

Reeds abonnee?


Nog niet geregistreerd?

Registreer