Altijd zo'n fototoestel met een ouderwetse flitslamp willen bezitten? Twee uitvinders uit LA willen het uitgestorven model zo aanpassen dat je het op een iPhone kunt aansluiten.

De Paparazzo Light is het prototype van een lamp die je aan de connector van je iPhone kunt bevestigen. Als je een knop ingedrukt houdt, gaat de lamp af bij het nemen van een nieuwe foto. Om de batterij van je telefoon niet te zwaar te belasten, zit in de filts een aparte AAA-batterij.

Voor het ontwerp lieten de makers zich inspireren door een toestel dat Arthur Fellig begin vorige eeuw als eerste gebruikte. Omdat hij daarmee ook op donker plaatsen foto's kon nemen, leverde het hem de bijnaam 'de eerste paparazzo' op.

Of de Paparazzo Light daadwerkelijk op de markt komt is nog hoogst onzeker. De bedenkers proberen de nodige middelen te verzamelen via een Kickstarter-project. Voorlopig loopt het nog niet storm, met slechts 39 mensen die er zich toe verbonden hebben een exemplaar te kopen; de makers hebben 50.000 dollar nodig om het toestel in productie te krijgen.