Bedrijf achter Angry Birds ten vroegste eind 2013 naar beurs
Foto: rr
Het Finse videospelbedrijf Rovio, maker van het succesrijke spel 'Angry Birds', wil ten vroegste in het tweede semester van 2013 naar de beurs trekken. Dat heeft financieel directeur Mikko Setälä woensdag verteld aan de Zweedse economische krant Dagens Industri.

'We hebben een beursgang voor 2013 voorbereid. Maar de aandeelhouders hebben geen beslissing genomen wanneer en of dat zelfs plaats zal vinden', aldus Setälä. 'Als we naar de beurs trekken, zal het ten vroegste in het tweede semester van volgend jaar zijn. We hebben nu geen behoefte om meer geld binnen te halen.'

Vorig jaar noteerden de Finnen een omzet van 75,4 miljoen euro en een nettowinst van 48 miljoen euro. Volgens analisten kan een beursgang ongeveer 7 miljard euro opbrengen, maar Setälä noemt dat speculatie. 'We hebben geen cijfer uitgebracht. Het zou een fout zijn om dat te doen', luidt het.

Het Finse bedrijf bestaat sinds 2003, maar brak definitief door toen het eind 2009 de eerste versie van 'Angry Birds' op de markt bracht. De voornaamste aandeelhouders zijn de drie stichters, de vader van een van hen die een hypotheek nam op zijn woning om het bedrijf in leven te houden, en de oprichter van Skype.