Franse organisatie betaalt opnieuw nikabboete in Brussel
Rachid Nekkaz betaalde al eerder een nikabboete in Brussel. Foto: BELGA
In Schaarbeek heeft de Franse organisatie van zakenman Rachid Nekkaz opnieuw een boete betaald van een vrouw die in nikab op straat liep. De politie was bij de pinken en schreef daarbij een nieuwe boete uit voor een andere vrouw in nikab.

Op het moment dat de delegatie van de organisatie 'Touche pas à ma constitution' aankwam op het gemeentehuis, stelde de politie vast dat onder hen één vrouw in nikab aanwezig was.

'Na interpellatie hebben we de vrouw geïdentificeerd', zegt een politiewoordvoerder. 'Ze krijgt wel een nieuwe boete omdat ze in het openbaar in nikab is verschenen. Na het afnemen van haar nikab mocht ze vertrekken.'

Sinds 23 juli 2011 is het in België verboden om kleding te dragen die het gezicht geheel (boerka) of gedeeltelijk bedekt (nikab). Zakenman Nekkaz betaalde op 17 augustus 2011 al eens twee boetes van Brusselse meisjes in boerka.

Zijn vereniging, die ook in Frankrijk boetes betaalt van vrouwen die vrijwillig de nikab dragen, heeft daarvoor een budget van 1 miljoen euro.