Met je smartphone of tablet en de officiële app van de Olympische Spelen mis je geen moment van wat er de komende weken op sportief vlak in Londen gebeurt.

De organisatoren van London 2012 hebben een aantal olympische apps klaargestoomd voor verschillende platformen (Android, iOS en Windows Phone).

De Join In App is vooral bedoeld voor wie de Olympische Spelen van dichtbij beleeft. Je ziet in een oogopslag waar elk evenement plaatsvindt en je krijgt alles gepresenteerd in een handige gedetailleerde gids. Zoals gezegd: nuttig voor wie in Londen is, maar als je de Spelen van op een afstand volgt, is er een beter alternatief.

Dat heet ‘London 2012: Official Results App for the Olympic and Paralympic Games’, en je krijgt er een overzicht van alle geplande sportnummers. Je kan aanstippen welke sporten je interesse wegdragen, en specifieke evenementen in een kalender aanduiden. Standaard staat het uur ingesteld op Britse tijd, en is het Verenigd Koninkrijk het voorkeursland. Dat kan je makkelijk aanpassen, zodat je een melding krijgt wanneer er Belgen moeten aantreden.

Het is in deze app ook mogelijk om individuele atleten aan je favorietenlijstje toe te voegen. Bovendien kan je van elke sporter ook gedetailleerde informatie opvragen. Naast een pasfoto vertelt deze app je ook waar en wanneer iemand geboren is, hoe groot en zwaar hij of zij is, en aan welke events de atleet aantreedt. Van zodra de Olympische Spelen bezig zijn, worden die gegevens ook aangevuld met het aantal gewonnen medailles en eventuele nieuwsberichten over de sporter in kwestie.

Voor enthousiaste gamers hebben de initiatiefnemers ook een game bedacht rond de Olympische Spelen. Hierbij maak je zelf een personage dat aan verschillende disciplines kan deelnemen, in een brede waaier aan minigames in de app.