La Plage d'Amée

Het vakantiegevoel in La Plage d'Amée is zo overweldigend dat je vergeet dat hier een ondernemer achter zit. Maar Benoît Gersdorff is zijn roots niet vergeten: hij is in de eerste plaats een kok. Gersdorff, geboren in Namen in 1963, studeerde aan de hotelschool in Libramont. Daarna trok hij naar Frankrijk waar hij in de leer ging bij legendarische chefs als Gaston Lenôtre en Alain Senderens. Terug in Namen renoveerde hij een oude leerlooierij tot L'Essentiel, zijn eerste restaurant waarmee hij een Michelinster in de wacht sleepte. Dat verkocht hij intussen aan een van zijn jonge koks, maar het gebouw behield hij. Vervolgens renoveerde hij een oude boerderij in de Citadel van Namen tot een ‘espace d'exception' waar welness, sport, hotel en gastronomie samenkomen. Stilaan bouwde Gersdorff een onderneming uit die actief is in culinaire consulting, evenementen en concepten. Ook La Plage d'Amée – een maritieme brasserie met een ongeëvenaard mooie ligging langs de Maas – werd in die groep ondergebracht.

Geertje De Waegeneer

Nu is er iets wat ik tijdens mijn culinaire zwerftochten heb geleerd: het is niet omdat de ligging van een restaurant uitzonderlijk is, dat ook de keuken die eigenschap bezit. En over restaurants die ...