Gebruik Flash 'op aanvraag'
Foto: ast
Android-smartphones kunnen overweg met de Flash-plugin van Adobe die op veel websites gebruikt wordt. Maar dat is niet altijd nodig en maakt het surfen zelfs onnodig traag. Met een trucje schakel je de plugin alleen in als je'm nodig hebt.

Heel wat webpagina's gebruiken Flash voor dynamische frivoliteiten die je eigenlijk best kan missen, maar af en toe zijn er websites die Flash benutten voor een essentieel onderdeel, zoals het navigatiemenu. 

Hoe dan ook is het logischer om Flash in regel uit te schakelen op je Android-browser, en aan te zetten wanneer je het nodig hebt. 

Dat kan door de browser op te starten en naar het Menu te gaan. Daar vind je in de Instellingen de optie Flash en insteekmodules inschakelen. Tik je daarop, dan kan je kiezen tussen Altijd aan, Op aanvraag en Uit. Kies je de tweede optie, dan kan je elke keer kiezen of je de Flash-plugin wil activeren, of je surftocht wil verderzetten zonder deze 'insteekmodule'.

Deze optie kan er bij elke Android wat anders uitzien of een andere naam hebben, waardoor je misschien wat moet zoeken in de browserinstellingen, maar het principe blijft overal hetzelfde.