Een eigen notificatiebalk in Android
Foto: rr
Android-smartphones hebben een notificatiemenu met systeemsnelkoppelingen dat je met een veegbeweging tevoorschijn tovert. Met 1Tap Quick Bar kan je daar zelf snelkoppelingen aan toevoegen.

Het notificatiepaneel op een Android-telefoon kan je vanuit elk menu of elke app oproepen door de bovenkant van het scherm naar beneden te 'vegen'. Je vindt er meldingen van bepaalde apps, maar ook snelkoppelingen naar systeemfuncties zoals wifi en Bluetooth in- of uitschakelen.

Erg handig, en die snelkoppelingenschuif wordt al snel onmisbaar, maar het zou nog beter zijn als je aan deze lijst ook zelf dingen zou kunnen toevoegen. Daar zorgt de app 1Tap Quick Bar voor.

Deze app laat zich helemaal naar wens instellen en laat je toe om systeemsnelkoppelingen, maar ook links naar apps of naar contactpersonen toe te voegen. In de app kan je tot 6 verschillende iconen aan de nieuwe balk toevoegen, die je vervolgens kan voorzien van een achtergrondje.

Met een druk op het vinkje wordt de 1Tap Quick Bar actief in het systeemvak van je Android-smartphone en heb je alle gewenste acties meteen bij de hand. Met deze app hoef je nooit nog een omweg te maken langs een van de startschermen of dieperliggende menu's van Android om veel gebruikte handelingen uit te voeren.

Wie aan één zo'n aangepaste balk niet genoeg heeft en meerdere exemplaren wil gebruiken, kan in deze gratis app overigens ook een upgrade aanschaffen.