Burgemeester Borgloon Eric Awouters verbolgen over voorakkoord N-VA
Archiefbeeld van burgemeester Eric Awouters Foto: © DGW
Burgemeester van Borgloon Eric Awouters (Open VLD) reageert verrast op de voorakkoorden die N-VA heeft afgesloten in Limburg. Dat meldt Het Belang van Limburg. 'SP.A steekt een mes in mijn rug', klinkt het.

In Borgloon sloot N-VA een voorakkoord met CD&V en SP.A, en daar is burgemeester Eric Awouters (Open VLD) het hart van in. 'Danny Deneuker (huidig schepen SP.A) steekt me een mes in de rug', aldus een verbaasde Awouters. 'Ik heb altijd goed samengewerkt met Danny. We hebben een tijd geleden trouwens ook al een akkoord op papier gezet om de volgende legislatuur gewoon voort te doen.'  

CD&V en SP.A ontkennen trouwens dat er al een definitief voorakkoord werd gesloten met N-VA. 'Wij hebben helemaal geen officieel voorakkoord, wij praten nog met iedereen. Maar wij merken wel dat de mensen vernieuwing willen', zegt SP.A-voorzitter Frederik De Buyst. 

Alken

Ook in Alken leiden de voorakkoorden van N-VA tot opschudding. Daar verenigt de partij zich met Open VLD en Groen, wat huidig burgemeester Frank Deloffer behoorlijk dwars ligt. 'Wat mij stoort is dat ik samen met sp.a heel duidelijke signalen heb gegeven voor een ruimere samenwerking met Groen. Maar achteraf verneem ik dat je liever met N-VA Alken gaat', aldus Deloffer.