Britse rechter: 'Galaxy Tab niet zo cool als iPad'
Foto: reuters
Samsung heeft in het Verenigd Koninkrijk een veldslag gewonnen in de juridische strijd met concurrent Apple. De Britse rechter zegt in zijn uitspraak dat de Galaxy Tab van Samsung 'niet cool genoeg is' om verward te worden met de iPad.

In het Verenigd Koninkrijk is een klacht van Apple tegen concurrent Samsung in het voordeel van die laatste bepleit. Volgens Apple vertoont de Galaxy Tab van Samsung te veel gelijkenissen met hun eigen iPad, maar de Britse rechter Colin Birss is de iPad-maker niet gevolgd in die redenering. 

Goed nieuws voor Samsung dus, al moet de Koreaanse elektronicagigant wel even zijn trots opzijschuiven. Rechter Birss is namelijk van oordeel dat consumenten de twee tablets van elkaar kunnen onderscheiden omdat 'de Galaxy-tablets het ingetogen en extreem eenvoudige ontwerp missen dat eigen is aan Apple.'

'Ze zijn niet even cool', besluit de Britse rechter in zijn uitspraak.

Apple vecht in verschillende rechtbanken over de hele wereld een bittere strijd uit met concurrenten zoals Samsung en HTC. Alle partijen beschuldigen elkaar ervan ontwerpen en technologie gekopieerd te hebben in de ontwikkeling van smartphones en tablets.

Eerder riep een Amerikaanse rechtbank de verkoop van de Samsung Galaxy Tab in de Verenigde Staten een halt toe. In Nederland was het dan weer Samsung dat zijn slag thuishaalde en Apple een schadevergoeding wist te ontfutselen.