Carla Bruni aan Mick Jagger: ‘Ik zal altijd je minnares zijn’
Carla Bruni Foto: photo news
Carla Bruni mag zich nu wel gesetteld hebben met Nicolas Sarkozy, ze zal altijd een zwak hebben voor ‘The Rolling Stones’-frontman Mick Jagger. Dat blijkt uit een opmerkelijke passage in ‘Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger’, een biografie van Christopher Andersen over de legendarische rocker.

Bruni en Jagger ontmoetten elkaar voor het eerst in 1990. De Frans-Italiaanse zangeres annex fotomodel was toen samen met Eric Clapton, maar die relatie zou snel op de klippen lopen. ‘Ik wist dat Carla voor Mick zijn charmes zou vallen’, meent Clapton in het boek. ‘Ik heb hem gesmeekt om haar met rust te laten omdat ik verliefd was op haar, maar het mocht niet baten.’

In 1992 begon Bruni een intense affaire met de rocker. Jagger was op dat moment getrouwd met het Texaanse topmodel Jerry Hall. Meer nog: toen Hall op 12 januari beviel van Georgia May, nu een gerespecteerd topmodel, vluchtte Jagger met Bruni naar het Thaise Phuket. In het boek staat zwart op wit dat de twee geen moeite deden om hun liefde voor elkaar te verbergen. Jagger heeft naar verluidt altijd ontkend dat hij na de geboorte van zijn dochter op vakantie was met zijn minnares.

Toch is Bruni de belangrijkste oorzaak van de breuk tussen Jagger en zijn vrouw. Hall heeft destijds een briefje van de zangeres gevonden met de bijzondere boodschap: ‘Ik zal altijd je minnares blijven!’ Naar eigen zeggen is Hall helemaal ingestort nadat ze het briefje had gelezen. In 1999 ging het echtpaar uit elkaar. Opvallend genoeg maakten ook Jagger en Bruni in datzelfde jaar een einde aan hun affaire.

Nu is Bruni gelukkig getrouwd met de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy. Hij lijkt zijn vrouw echter niet voor de volle honderd procent te vertrouwen in de buurt van Mick Jagger. Zo’n drie jaar geleden weigerde de politicus om een appartement te kopen in Parijs omdat het te dicht lag bij de woonst van het rockicoon.