Raging Bull heeft mot met MGM
Jake Lamotta (links) in een gevecht met Bob Murphy in 1952. Foto: Topham Picturepoint
Het is hommeles tussen de voormalige bokskampioen Jake LaMotta (nu 90) en filmstudio MGM. Een biografische film over het leven van de bokslegende is de oorzaak.
Volgens het vakblad Hollywood Reporter heeft Metro-Goldwyn-Mayer de voormalige wereldkampioen bij de middengewichten en de productiefirma RBII Production in Los Angeles aangeklaagd wegens contractbreuk. LaMotta, als bokser bijgenaamd The Bronx Bull of Raging Bull, wou, zonder hiertoe het recht te hebben en zonder toestemming van MGM, de rechten voor een sequel van de film Raging Bull uit 1980 aan een andere firma verkopen. 
 
In de krant New York Post reageerde de 90-jarige LaMotta als een in de hoek gedreven bokser: "Hoe kan je je verweren tegen zo’n grote firma?", vroeg hij zich af. "Ik kan mij niet zo goed meer bezighouden met al die zakendeals. Geestelijk en lichamelijk kan ik dat niet meer aan". 

In 1980 had Martin Scorsese voor MGM de zwart-witte biopic Raging Bull ingeblikt, met Robert De Niro als de stier van de Bronx. Speciaal voor die rol - van zowel de bokser LaMotta als de LaMotta met bokspensioen - was De Niro 50 pond bijgekomen. 

Was het origineel één van de beste films aller tijden, dan mogen vraagtekens achter Raging Bull II geplaatst worden. Geen Scorsese, geen De Niro, maar wel William Forsythe, Joe Mantegna en Paul Sorvino. Regisseur Martin Guigui moet het voorts met een relatief beperkt budget stellen. De film is eigenlijk prequel en sequel: hij behandelt de harde jeugdjaren van de Bronx Bull en diens wedervaren na zijn carrière in de ring.