Langer werken vooraleer recht op tijdskrediet
Foto: jobat.be
De voorwaarden voor het opnemen van tijdskrediet worden verstrengd. Positief is dan weer dat de overstap van ouderschapsverlof naar tijdskrediet nu in alle gevallen naadloos kan gemaakt worden.

Ook opvallend: voortaan wordt er, zoals voor het bekomen van een uitkering, een onderscheid gemaakt tussen niet-gemotiveerd en gemotiveerd tijdskrediet (bijvoorbeeld voor de opvoeding van kinderen). Dat hebben werkgevers en vakbonden op eind juni afgesproken in de Nationale Arbeidsraad.

Werknemers die hun recht op tijdskrediet opnemen, ontvangen geen loon voor de periode waarin zij geen prestaties leveren of hun prestaties verminderen. Als compensatie krijgen zij een maandelijkse forfaitaire onderbrekingsuitkering van de RVA.

“De voorwaarden voor het recht op verlof en het recht op een uitkering waren mooi op elkaar afgestemd. Eind 2011 paste de regering echter de voorwaarden voor het recht op een uitkering aan”, licht Kristiaan Andries van het Kenniscentrum van SD Worx toe. “Hierdoor ontstond een verschil tussen het recht op uitkeringen en het recht op afwezigheid. Om dit recht te trekken waren nieuwe afspraken nodig.”

>

>

>

>