Alain Gilles is 'Designer van het jaar 2012'
Buzzispace (Buzzibooth) Foto: rca
De titel 'Designer van het jaar' gaat dit jaar naar meubelontwerper Alain Gilles. De Brusselse designer begon zijn carrière bij Xavier Lust en Quinze & Milan, maar kent sinds 2007 ook onder eigen naam succes in de wereld van product- en meubeldesign. Gilles toont in oktober van dit jaar zijn belangrijkste ontwerpen op de beurs INTERIEUR 2012 in Kortrijk.

Alain Gilles (°1970) ging na een carrière in de financiële sector een tweede leven als industrieel designer aan. Eerst bij ontwerper Xavier Lust, daarna bij het gerenommeerde Quinze & Milan. In 2007 opende hij zijn eigen studio, waarin hij zich vooral op product- en meubeldesign toelegde. Sindsdien ging Gilles samenwerkingen met internationale productenten zoals Casmania, Bonaldo (waarvoor hij het geroemde ontwerp Big Table creëerde) en Galerie Gosserez aan.

De jury noemde de ontwerpen van Gilles 'concreet en relevant, met een vleugje poëzie.' Lieven Daenens, directeur van het Design museum Gent noemt hem 'een designer pur sang' en looft de manier waarop Gilles techniciteit met een groot gevoel voor esthetiek combineert.

Op INTERIEUR 2012, de interieursbiënnale in Kortrijk Xpo, brengt Gilles in oktober van dit jaar een overzicht van zijn belangrijkste ontwerpen.

 'Designer van het jaar'

Alain Gilles volgt Nathalie Dewez op als zevende 'Designer van het jaar.' De titel is een initiatief dat sinds 2006 jaarlijks op touw wordt gezet door de Interieur vzw en de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend, in samenwerking met het Design museum Gent, Grand-Hornu Images en Design September.

INTERIEUR 2012, van 20 tot 28 oktober in Kortrijk Xpo. Meer informatie vindt u op de website van de biënnale.