Eén Android op tien heeft Ice Cream Sandwich
Adroid 4.0 Ice Cream Sandwich Foto: Android
Slechts 10,9 procent van alle Android-smartphones werkt met versie 4.0 van het besturingssysteem. Dat is de helft meer dan een maand geleden maar de adoptie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich blijft traag verlopen.

De site van Android Developers geeft elke maand een update van welke toestellen verbinding maken met de Play Store. En Android 4.0 Ice Cream Sandwich, tot vorige week de nieuwste versie van het besturingssysteem, gaat eindelijk in de dubbele cijfers: 10,9 procent van alle Androids is hiermee uitgerust.

Dat is zowat de helft meer dan vorige maand, toen Android Developers 7,1 procent toestellen met Ice Cream Sandwich registreerde. Wellicht speelt de populariteit van toestellen zoals de HTC One X en de Samsung Galaxy S III een rol bij deze stijging. Begin mei werkte nog maar 5 procent van alle Androids met Ice Cream Sandwich. De populairste Android-versie is vandaag nog steeds Android 2.3 Gingerbread, met een aandeel van 64 procent.

Android 4.0 werd in oktober 2011 op de wereld losgelaten, en fabrikanten hebben dus meer dan acht maanden nodig gehad om deze Android-versie aan hun noden aan te passen en op 10 procent van de toestellen te krijgen.