Ontvang Android-notificaties op je pc
Foto: mvdv
Op een smartphone poppen de hele dag door berichtjes op, variërend van sms’jes en to-do’s tot meldingen van apps als Facebook. Met DeskNotifier kan je al die boodschappen handig doorsluizen naar je computerscherm en soms zelfs meteen via de pc beantwoorden. Zo kan je gsm gewoon in je broekzak blijven.

DeskNotifier bestaat uit een gratis Android-app én een stukje software dat je op je Windows-pc moet installeren. Voor de communicatie tussen beide toestellen heb je de keuze uit een USB-verbinding of een draadloze link via wifi.

In het laatste geval moeten beide apparaten vanzelfsprekend verbonden zijn met hetzelfde netwerk en dien je in het Windows-programmaatje even het IP-adres van je telefoon in te voeren. Dat vind je in de app gelukkig eenvoudig terug via het onderdeel WiFi State.

Eenmaal geïnstalleerd zie je de meldingen van je smartphone vanzelf op je computer binnenlopen, via het DeskNotifier-icoontje op de Windows-taakbalk. Het werkt in principe met elke service of app die iets te melden heeft (WhatsApp, Viber, Twitter, Skype, …) met de kanttekening dat je voor notificaties van toepassingen van derden expliciet toestemming moet geven. Ga daarvoor op je Android-toestel naar Instellingen, Toegankelijkheid, Services en zet de schakelaar bij DeskNotifier op Aan.

Boodschappen van de telefoon zelf, zoals sms’jes en inkomende oproepen, komen wel automatisch door. Het is ook uitsluitend bij deze notificaties dat je de inhoud van de boodschap te zien krijgt, dan wel de naam van de contactpersoon die belt. Sms’jes kan je bovendien rechtstreeks beantwoorden via je pc – aan het normale tarief welteverstaan.

Bij apps van derden krijg je in de meeste gevallen enkel te zien dàt er een notificatie op je wacht. Hopelijk past de volgende versie van DeskNotifier daar een mouw aan, zodat je ook voor die boodschappen niet langer naar je smartphone hoeft te grijpen.