Flipboard in het Nederlands, ook op Android
Foto: flipboard
Flipboard, een van de bekendste sociale nieuwsapps, is er nu ook voor Android. Maar ook de iPhone- en iPad-versie hebben een update gekregen en spreken voortaan Nederlands.

Flipboard laat zich het best omschrijven als een sociaal nieuwsmagazine. Je koppelt verschillende accounts uit sociale media aan je Flipboard-profiel (Facebook, Twitter, Instagram, ...), en de app toont de inhoud van de links die daar gepost worden op een knappe magazinemanier. Je kan ook algemene categorieën toevoegen die al in Flipboard zitten, zoals 

Deze app is al erg succesvol gebleken op de iPhone en de iPad. Op een Android-versie was het een tijdje wachten, maar na een korte bèta-periode is de officiële Flipboard voor Android nu ook verschenen. Op hetzelfde moment krijgt ook de iOS-versie een update: Flipboard is voortaan ook gelokaliseerd in het Nederlands, en er is een betere koppeling met Google-netwerken zoals Google+ en YouTube.

De makers van Flipboard wisten overigens ook een deal te sluiten met Samsung, waardoor de app voorgeïnstalleerd staat op de nieuwe Galaxy S III.