Gezin Walter Grootaers mogelijk ontsnapt aan gijzeling
Foto: *
Het gezin van zanger en presentator Walter Grootaers is onlangs mogelijk aan een gewelddadige gijzeling ontsnapt. Dat schrijft het weekblad Story en wordt bevestigd door het parket van Mechelen. De politie pakte na een tip drie gewapende mannen op voor het huis van Grootaers. Die wil zelf geen commentaar kwijt over de zaak.

Een buurman merkte in het weekend van 2 en 3 juni een verdachte wagen op voor het huis van Grootaers in Lier, met daarin drie mannen. Toen de politie hen kwam controleren, bleken ze onder meer wapens en kabelbandjes bij zich te hebben.

"De drie verdachten die zich voor het huis van Grootaers bevonden, hadden voorwerpen bij die erop wezen dat ze kwade bedoelingen hadden, zeker gezien hun criminele voorgeschiedenis", zegt woordvoerder Steven De Winter van het Mechelse parket.

"Na verder onderzoek is ook een vierde verdachte in de buurt opgepakt. Ze zijn intussen door de onderzoeksrechter aangehouden en de raadkamer heeft hun aanhouding al verlengd."

Volgens het parket deed het aangetroffen materiaal vermoeden dat de verdachten "minstens een diefstal met geweld" wilden plegen. Momenteel wordt hen dan ook het verenigen van misdadigers met het oogmerk om gewapende diefstallen te plegen aangewreven.

Grootaers zelf was volgens Story op het ogenblik van de feiten in het buitenland. Zijn vrouw en kinderen zouden even op uitstap zijn geweest. Mogelijk wilden de verdachten het gezin overmeesteren bij hun thuiskomst.

'Geen commentaar'

Grootaers' manager Rick Tubbax liet ondertussen weten dat de presentator geen verdere commentaar zal leveren over de mogelijke kidnapping van zijn gezin, zolang het onderzoek loopt.

'Walter Grootaers dankt voor de geweldige belangstelling met betrekking tot de homejacking, maar er komt geen verdere commentaar zolang het onderzoek nog loopt', aldus Tubbax.