Geen navigatie voor oudere iPhones
Foto: apple
De kersverse gps-navigatie van Apple, een van de nieuwe snufjes van het besturingssysteem iOS 6, zal niet werken op de iPhone 3GS en de iPhone 4.

Bij elke nieuwe software-update gaat er een stukje compatibiliteit met oudere hardware verloren, en dat is bij Apple niet anders. Hoewel zowat alle mobiele Apple-toestellen binnenkort de nieuwste versie van het besturingssysteem iOS 6 zullen kunnen installeren, zullen niet alle functies op elk toestel werken.

De meest opvallende afwezigen op de iPhone 3GS en de iPhone 4 zijn de navigatiemogelijkheden en de 3D-vluchten uit de nieuwe Apple Maps. De kaarten zelf kunnen uiteraard geraadpleegd worden, maar om een navigatiesessie te starten blijken die toestellen niet geschikt. Wie wil navigeren op zijn iPhone 3GS of iPhone 4 moet dus zijn toevlucht nemen tot een aparte navigatie-app zoals die van TomTom, dat contradictorisch genoeg de kaartgegevens levert voor de Apple-navigatie.

De iPhone 4 moet het overigens ook stellen zonder Facetime over een 3G-verbinding. Videochatten onderweg is dus voorbehouden voor eigenaars van een iPhone 4S.

De iPhone 3GS moet op zijn beurt nog enkele andere nieuwe functies uit iOS 6 ontberen, zoals het delen van een fotostream met andere gebruikers, artikels offline bewaren in een leeslijst, en het gebruik van een VIP-map in de mailbox.