Luk Alloo naar de gevangenis
Foto: photonews
Luk Alloo werd de laatste tijd erg vaak gesignaleerd aan de gevangenis van Leuven-Centraal. Maar voor je het verkeerde denkt: de televisiemaker had een camera bij en legt uit dat hij werkt aan een nieuwe human interest-reeks over gevangenen.

'Ik wil liever niet te veel kwijt over de proefopnames', vertelt Alloo aan Gazet van Antwerpen. 'We portretteren verschillende getuigen van diverse pluimage. Ik ben vooral op zoek naar mensen met een pakkend verhaal, en hanteer graag de term slow television. Het gaat tegenwoordig te snel, te flitsend, te gratuit. Ik laat de getuigen ademen zonder na twee minuten de schaar boven te halen'.

Of de reeks ooit uitgezonden zal worden, is nog niet bekend. 'Naar een zender ben ik nog niet gestapt, nee', aldus Alloo. 'Of het levensvatbaar is, zien we later wel. Daar lig ik niet van wakker. De making of is soms interessanter dan onder professionele druk werken. Dat gebeurt wel vaker, hoor. Weet je hoeveel pilots er al zijn gemaakt voor reeksen die nooit het scherm gehaald hebben? We trekken hier ook geen vier maanden voor uit. We doen dit na onze uren, met bescheiden middelen'.