Facebook opent app-winkel
Foto: facebook
Facebook heeft de deuren van zijn App Center geopend. Gebruikers van het sociale netwerk kunnen er terecht voor meer dan 600 applicaties, zowel voor web als voor mobiel.

In het Facebook App Center zitten applicaties in verschillende categorieën, waaronder games, lifestyle, muziek en nieuws. Er wordt een duidelijke opsplitsing gemaakt tussen Web en Mobile. Je kan dus in je browser een spelletje spelen of een van de andere apps gebruiken, en met een druk op de knop kan je een app ook naar je smartphone versturen, en wordt de koppeling gelegd tussen Facebook en de app.

Als een app al geïnstalleerd is, hoef je al helemaal niets te doen. In het andere geval word je naar de Play Store of de App Store van Apple gestuurd om de app te installeren die Facebook aanbeveelt. 

Het App Center van Facebook doet die aanbevelingen op basis van jouw profiel en interesses, en toont ook welke apps je vrienden zoal gebruiken. Bovendien komt niet elke app zomaar in het App Center van Facebook terecht. Er gebeurt een kwaliteitscontrole en enkel applicaties met veel positieve feedback worden toegelaten.

Met het App Center wil Facebook zich meer profileren als een entertainmentportaal, waar gebruikers alles vinden wat ze nodig hebben. Op die manier wil het sociale netwerk er voor zorgen dat de miljoenen gebruikers meer tijd spenderen op Facebook, en niet op rivaliserende websites.

Je vindt het App Center van Facebook op www.facebook.com/appcenter