TomTom voor Android komt deze zomer
Foto: rr
Navigatiespecialist TomTom is bijna klaar met zijn app voor Android. Die was al lange tijd aangekondigd, maar nu blijkt er toch schot in de zaak te zitten.

De Android-versie van de TomTom-navigatie is al heel lang geleden aangekondigd, maar op een lancering blijft het wachten. Op dit moment heeft de GPS-maker enkel een mobiele oplossing voor iPhone en iPad.

Peter-Frans Pauwels, een van de medeoprichters van het Nederlandse navigatiebedrijf, zegt aan Pocket-lint dat TomTom voor Android er 'relatief snel' zal zijn. 'Het zomerseizoen is erg belangrijk voor ons', zegt Pauwels. Een concrete datum geeft hij evenwel niet.

De vraag blijft of een (relatief dure) TomTom-app voor Android nog kans op slagen heeft. Google biedt namelijk nu al een vrij behoorlijk navigatiehulpje voor Android-telefoons. Die heeft wel een continue dataverbindingen nodig om te functioneren, maar verwacht wordt dat Google die navigatie binnenkort ook offline beschikbaar zal maken.

En als dat gebeurt, zal een betaalde GPS-oplossing nog maar weinig Android-gebruikers kunnen bekoren. Misschien moet TomTom zijn mobiele navigatiesoftware niet in de applicatiewinkels slijten voor 60 euro of meer, maar aan telefoonmakers aanbieden om zo'n app standaard in hun toestellen te integreren, bijvoorbeeld zoals Nokia doet met zijn Windows Phones.

update: Google heeft bekendgemaakt dat Google Maps op Android binnenkort offline consulteerbaar zal zijn. Nog voor de lancering van de TomTom-app voor Android dus.