Voorspel met je iPhone het weer van uur tot uur
Foto: mvdv
De Weer-app van de iPhone vertelde je tot voor kort alleen maar de actuele temperatuur en de verwachte minimum- en maximumtemperatuur van die dag. Met het wisselvallige weer in ons land was dat nogal beperkt. In iOS 5 kan je nu echter ook een voorspelling van uur tot uur opvragen.

Om in de Weer-app van het week- naar het uuroverzicht te schakelen en vice versa, volstaat het om even op je scherm te tikken. Niet echt ingewikkeld inderdaad, maar je moet het maar net weten.

Druk in de Weer-app zeker ook eens op het informatie-icoontje, rechts onderaan. Je belandt dan op het configuratiescherm van de app waar je eenvoudig extra steden kunt toevoegen. Om ze van volgorde te veranderen druk je naast de naam van de stad op de drie streepjes en versleep je de locatie omhoog of omlaag.

Activeer in dit venster eventueel ook de functie Lokaal weer. Dan hoef je in een vreemde stad nooit meer handmatig je locatie in te geven. Dat regelt de iPhone zelf, via de geïntegreerde gps-chip. Hou er wel rekening mee dat je voor de Weer-app te allen tijde een dataverbinding nodig hebt, via wifi dan wel 3G.