Holding boven VT4 en Vijftv laat merken ‘Drie', ‘Vier' en ‘Vijf' beschermen

Nieuw VT4 heet allicht Vier

De kans is groot dat het nieuwe VT4, dat volgende week wordt voorgesteld, simpelweg ‘Vier' zal heten. Vijftv wordt mogelijk verkort tot ‘Vijf'. Een verrassende optie is ‘Drie'.
Nieuw VT4 heet allicht Vier

Eén week voor het najaar van VT4 en Vijftv officieel aan pers en adverteerders wordt voorgesteld, heeft De Vijver Media, de holding boven Woestijnvis, de knoop over de nieuwe naam van VT4 nog altijd niet doorgehakt. VT4 krijgt dit najaar Woestijnvis als hofleverancier en ook Vijftv wordt bijgestuurd.

Verschillende reclamebureaus, waaronder LDV United, stellen de komende dagen in het grootste geheim hun ideeën voor dat nieuwe VT4 en Vijftv voor aan Wouter Vandenhaute, gedelegeerd bestuurder van De Vijver Media. De Standaardachterhaalde wel dat De Vijver Media, dat de SBS-zenders in april 2011 overkocht, tot nu toe alleen ‘Vier' en ‘Vijf' als merken laat beschermen.

Vijf werd samen met de naam Vijftv al in december 2004 bij de lancering van de zender geregistreerd door SBS Belgium, de vorige eigenaar van Vijftv en VT4. Op 6 april 2012 heeft De Vijver het merk Vijf laten beschermen voor tien jaar. Twee weken later, op 24 april, registreerde de holding boven Woestijnvis ook de merknaam Vier voor dezelfde periode. Dat doet vermoeden dat het nieuwe VT4 Vier zal heten. Vijftv zal na de zomer mogelijk verkort worden tot Vijf.

Bovendien is De Vijver Media op dit moment al eigenaar van de domeinnaam vijf.be en verwijst de site nu al naar de zender. De domeinnaam vier.be is echter nog eigendom van webdesigner Peter Luyckx, al gebruikt hij de site op dit moment niet actief. ‘Een advocatenkantoor ...

Nog geen abonnee?
Abonneer voordelig om verder te lezen

Lees dS Avond, de digitale krant en Archief+.

Ja, ik neem een proefabonnement

Bekijk onze formules >
Neem een dagkaart >

Reeds abonnee?

Nog niet geregistreerd?

Registreer