Wat maakt Quip verschillend van de honderden andere Twitter-apps die beschikbaar zijn voor de iPad? Conversaties. Deze app toont Twitter-gesprekken op een bevattelijke manier.

Veel ontwikkelaars willen een graantje meepikken van het succes van Twitter, en de verscheidene applicatiewinkels worden dan ook overspoeld met apps die 'iets' doen met Twitter - een zoektocht op het trefwoord 'twitter' leverde 1.554 iPad-apps op in de Belgische App Store.

Ook nieuwkomer Quip werpt zich in de strijd naar de gunst van de tablettwitteraar, en doet dat op een heel eigen manier. Deze app focust namelijk op Twitterconversaties en geeft gesprekken netjes gegroepeerd en in de juiste volgorde weer. Dat maakt het vooral erg handig om snel de draad terug op te pikken als je niet voortdurend op Twitter zit, maar de belangrijkste gesprekken niet wil missen - in de gewone tijdlijn moet je soms wel heel veel motivatie aan de dag leggen om de chronologie van zo'n Twitter-conversatie te achterhalen.

Fotogalerij

Quip heeft nog enkele andere handige filters voor je tijdlijn in petto. Zo kan je de berichten die het vaakst door anderen herhaald werden (retweets) bovenspitten, en er is ook een knappe fotogalerij die alle tweets met een foto netjes bij elkaar plaatst.

Wie op Twitter lijsten gebruikt om bepaalde gebruikers samen te voegen en te volgen, laat Quip beter links liggen. De mogelijkheid om zo'n twitterlijsten te raadplegen, wordt niet ondersteund. De app heeft ook nog geen toestemming gekregen om privéberichten te mogen weergeven.

Maar los van die tekortkomingen is Quip een frisse Twitter-app met enkele originele ideeën. Misschien iets minder geschikt voor power users van de berichtendienst, maar Quip is zeker spek voor de bek van de modale twitteraar.