In het West-Vlaamse Zedelgem werd zaterdagmiddag voor de tweede keer in drie dagen tijd brand gesticht in de garage van een kledingzaak. Dat bevestigt de politie van Het Houtsche. De gemeente beleeft een turbulente week. Eerder werden ook al tientallen banden van wagens lek gestoken.Het parket van Brugge onderzoekt de zaak.

De uitbaatster van Boetiek Lut moest zaterdag al voor de tweede keer deze week beroep doen op de brandweer. Afgelopen woensdag merkten twee bouwvakkers op hoe twee kledingrekken, in de garage van de boetiek, vuur vatten. Op een tiental kledingstukken na bleef de schade beperkt. Nu vlogen op klaarlichte dag opnieuw twee rekken met kleding in brand.

Een branddeskundige van het parket van Brugge kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Nu al lijkt vast te staan dat de branden aangestoken werden. Begin deze week waren ook al vandalen actief in de centrumstraten. Van tientallen wagens werden één of meerdere banden plat gestoken. Het is niet duidelijk of de branden kunnen gelinkt worden aan de vandalenstreken.