Child Pad: een goedkope tablet voor kinderen
Foto: archos
Archos brengt met de Child Pad een kleine 7-inch tablet op de markt, speciaal voor kinderen. Het toestel werkt met de nieuwste Android en wordt verkocht voor 99 euro.

De Child Pad is een tablet van Archos die met Android 4.0 werkt, maar die helemaal is aangepast voor kinderen. Dat doen ze onder andere met een speciale applicatiewinkel waar enkel kindvriendelijke apps in te vinden zijn. De Kids App Store van AppsLib heeft tienduizend apps in 14 categorieën, waaronder games, communicatie, multimedia, boeken en strips. Archos heeft een aantal games voorgeïnstalleerd, waaronder Angry Birds.

Verder werd de typische Android-interface onder handen genomen. Die ziet er een pak vrolijker uit, met grote gekleurde iconen. De Child Pad komt ook met software voor ouderlijk toezicht en voldoet aan de CIPA- en COPPA-regels, staat te lezen in het persbericht. Dat zijn Amerikaanse regels om het internet te filteren en kindvriendelijk te houden, en ook de privacy van onze jongsten te beschermen. 

De Archos Child Pad zou in de komende weken in de Belgische winkelrekken liggen voor 99 euro. De vraag die veel ouders zich ongetwijfeld stellen, is of je voor dat geld een degelijke tablet in handen hebt, en of deze Child Pad ook Nederlands spreekt. Dat proberen we uit te zoeken, van zodra ons recensie-exemplaar op de redactie toekomt.