Meerdere toetsenborden gebruiken op de iPad
Foto: ast
Met het Belgisch toetsenbord van de iPad een mailtje tikken in het Frans of het Engels is een opgave, niet in het minst omwille van de opdringerige autocorrectie. Gelukkig bestaat daar een oplossing voor.

Zolang je de iPad gebruikt om Nederlands te tikken, is er geen vuiltje aan de lucht. De autocorrectiefunctie grijpt misschien wel overdreven vaak in met soms vreemde suggesties, maar na verloop van tijd leert die ook bij en kan je behoorlijk snel een tekst invoeren op je Apple-tablet.

Maar als je geregeld in een andere taal mailt of teksten tikt, bijvoorbeeld omdat je vaak op Engels- of Franstalige forums rondhangt, ben je nauwelijks nog iets met zo'n virtueel toetsenbord dat netjes Nederlands spreekt. 'This' wordt 'thuis', 'please' wordt 'plasje' en ga zo maar door. Je zou natuurlijk de spellingcontrole en de autocorrectie gewoon kunnen uitzetten, maar het is ook mogelijk om meerdere toetsenborden in te stellen.

Duik in de Instellingen van je iPad en ga naar Algemeen. Blader naar beneden en tik op de hoofding Internationaal. Onder het knopje Toetsenborden vind je de mogelijkheid om een (of meerdere) toetsenbord(en) toe te voegen. Let wel: een Engels toetsenbord zal standaard een qwerty-indeling hebben. Wie liever zijn standaard azerty-toetsen behoudt, kan dat aanpassen in het toetsenbordenoverzicht.

Van zodra het virtueel toetsenbord nu tevoorschijn springt, zie je links naast de spatiebalk een wereldbolletje. Door daar op te tikken, wisselt het toetsenbord - hou de wereldbol langer ingedrukt om alle ingestelde toetsenborden weer te geven.

Deze tip geldt overigens voor alle toestellen met iOS en werkt dus ook op de iPhone en de iPod touch.