ViewSonic heeft de grootste tablet
Foto: viewsonic
Wat is het ideale schermformaat voor een tablet? Groter is beter, moeten ze bij Viewsonic gedacht hebben. Het Amerikaanse bedrijf komt met een Android-tablet van maar liefst 22 inch.

De meeste tablets hebben een scherm dat een diagonaal heeft die ergens tussen 7 en 10 inch ligt. De iPad van Apple heeft de norm op 10 inch gezet, maar andere fabrikanten, zoals Samsung, hebben een brede waaier aan tablets met kleinere scherformaten.

Recent pakte Toshiba uit met de omgekeerde beweging door een grote tablet te tonen met een schermdiagonaal van 13,3 inch. Viewsonic doet daar nu nog een schepje bovenop en kondigt een Android-tablet aan van 22 inch - de grootte van een volwassen computermonitor.

Viewsonic noemt het zelf een 'smart business tablet monitor' en richt zich dus duidelijk op de zakelijke markt met dit tabletmonster. Buiten de gigantische afmetingen en het feit dat deze Viewsonic-tablet door Android Ice Cream Sandwich wordt aangestuurd, is er weinig over bekend.

De aankondiging komt vlak voor de Taiwanese Computex-beurs die op 5 juni van start gaat. Op deze Aziatische beurs hebben alle belangrijke hardwaremakers een stand en krijgen analisten een goed idee van wat er op technologievlak te gebeuren staat.