BlackBerry Messenger niet naar andere platformen
Foto: shutterstock
De beveiligde sms-dienst BlackBerry Messenger komt niet naar Android of iOS. De nieuwe baas van BlackBerry lijkt niet van plan om licentie-afspraken te maken met andere telefoonmakers om deze dienst aan te bieden.

In vergelijking met veel andere telefoons heeft een BlackBerry weinig om echt jaloers op te zijn. Een van de diensten die onovertroffen is op BlackBerry, is de beveiligde berichtendienst Messenger (BBM).

BBM is een afgeschermde dienst om gratis berichten uit te wisselen met andere BlackBerry-gebruikers, via de beveilgde ervers van BlackBerry. Zo'n 55 miljoen mensen zouden BBM gebruiken - in 2009 was dat volgens RIM nog maar 5,3 miljoen.

De geruchten dat BlackBerry-maker RIM deze dienst ook op andere platformen zou willen aanbieden doen al een tijdje de ronde, maar worden nu ontkracht door de Wall Street Journal. Zij hebben een bron in het bedrijf die zegt dat Thorsten Heins, de nieuwe topman, alle licentieplannen heeft afgewezen.

BBM blijft voorlopig dus enkel voor BlackBerry-gebruikers, en Heins wil zoch concentreren op de ontwikkeling en lancering van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10, waar BBM ongetwijfeld deel van zal blijven uitmaken.