Moeder van Diana vrijdag voor raadkamer, Diana zaterdag begraven
Foto: BELGA
Juliana Santana Duran, de moeder van de vermoorde kleuter Diana, zal vrijdag voor de raadkamer van Charleroi verschijnen. Die zal beslissen over de handhaving van haar voorlopige hechtenis. Haar 4-jarig dochtertje wordt zaterdag begraven.

De 34-jarige vrouw van Dominicaanse afkomst is aangeklaagd voor de moord op haar 4-jarig dochtertje. Ze heeft toegegeven het kind in haar slaap verstikt te hebben, waarna ze haar lichaampje in stukken sneed en in zakken in de diepvries van haar woning in Châtelineau stak. 

De raadkamer beslist vrijdag of haar aanhoudingsmandaat met een maand verlengd wordt. Nadien zal die verlenging telkens over een periode van drie maanden gaan.

Juliana Santana Duran is opgesloten in de gevangenis van Bergen. Ze wordt verdedigd door Frédéric Ureel, die van mening is dat er twijfel bestaat over de voorbedachtheid.

Juliana Santana Duran, bijgenaamd Oneyda, kwam in de jaren negentig naar ons land om zich bij haar zus te voegen, die zich in de regio van Charleroi had gevestigd. Ze trouwde met een inwoner van Charleroi in 1998, van wie ze zes jaar later scheidde. Later ontmoette ze Christophe Farkas, met wie ze Diana kreeg in 2008, het jaar waarin ze ook de Belgische nationaliteit verwierf.

Zaterdag begrafenis

Het kindje zal zaterdag begraven worden op het kerkhof van Cerfontaine na een mis om 10.30 uur in de Saint-Lambertkerk. De fancy fair, die dag gepland was in de kleuterschool van Gerpinnes, is afgelast. Inwoners van Châtelineau, brengen een laatste hulde aan Diana door bloemen en knuffels te leggen voor het huis waar het drama plaatsvond.