Google verbetert iPhone-app
Foto: ast
De iPhone-applicatie van Google Search zit in een nieuw kleedje. Google heeft zijn app vooral sneller en eenvoudiger gemaakt.

De nieuwe iPhone-app van Google lijkt wat op de huidige iPad-applicatie. Het volledig scherm wordt benut, en alle Google-diensten zijn op een simpele manier geïntegreerd. Google doet dus waar het goed in is: uitblinken in eenvoud.

Een zoekopdracht lanceren doe je met het toetsenbord, via de Google-spraakherkenning of met de camera van je iPhone. De voorspellingen die Google je serveert van zodra je iets begint in te geven, springen nog sneller tevoorschijn. Als je een zoekresultaat aantikt, opent dat in een apart venster binnenin de app, wat het makkelijk maakt om snel terug te keren naar je zoekresultaten.

Vind je niet meteen wat je zoekt in de gewone zoekmachine, dan kan je met de navigatie onderaan het scherm snel schakelen naar Afbeelding, Plaatsen, Nieuws, Video's, enzovoort.

Google Afbeeldingen

Ook de ingebouwde afbeeldingenzoeker werd flink onder handen genomen. De gezochte beelden worden netjes in een mooie grid geschikt die het scherm volledig gebruikt - de menu's klappen automatisch weg om plaats te maken.

De andere Google-diensten, zoals Gmail, Agenda, Reader en Google+ zijn (uiteraard) ook netjes geïntegreerd in de nieuwe iPhone-app. De enige dienst die nog ontbreekt voor iOS is Google Drive, de opvolger van Google Documenten die enkele weken geleden werk aangekondigd. Toen werd gezegd dat de iOS-versie bijna klaar was, maar deze clouddienst van Google laat toch behoorlijk lang op zich wachten op het Apple-platform.