XIOS Hogeschool Limburg start postgraduaat app-ontwikkeling
Foto: shutterstock
Vanaf september 2012 kan je aan de XIOS Hogeschool Limburg terecht voor een opleiding om mobiele applicaties te ontwikkelen. Het postgraduaat richt zich op de verschillende platformen voor mobiele apps.

De opleiding, die voluit 'integrale benadering van mobiele applicatieontwikkeling' werd gedoopt, bevat vijf modules die gespreid worden over één academiejaar.

Na een eerste inleidende module over platformen en gebruikservaringen volgen twee modules over Android-apps en eentje over ontwikkelen voor iOS 5. De laatste lessenreeks spitst zich toe op 'hybride oplossingen' die kunnen gebruikt worden op alle systemen, zoals HTML 5. 

Kandidaten voor dit postgraduaat moeten al over een bachelordiploma beschikken, bij voorkeur in een informaticarichting. De bedoeling is om informatici aan te trekken die zich willen verdiepen in appontwikkeling. Maar ook wie niet aan de algemene toelatingsvoorwaarden voldoet, kan zich kandidaat stellen - XIOS stelt dan een onderzoek in en bekijkt of de potentiële cursist alsnog wordt toegelaten.

De volledige opleiding kost 1.550 euro, maar de modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Het aantal deelnemers aan deze opleiding aan de Limburgse hogeschool is beperkt tot 24.