Greipel heeft in een spurt de eerste rit in de Ronde Van België gewonnen.voor Napolitano en Van Hummel. Het was een echte millimeterspurt, even dacht zelfs Napolitano dat hij gewonnen had.

Een ontsnapping met acht, met onze landgenoten Jelle Wallays en Philippe Robert, bleek de goede vlucht in de openingsrit. De kopgroep bleef samen tot aan de laatste tussensprint, op 17 kilometer van de meet. Na het sprintje versnelde Wallays, enkel de Zwitser Michael Schär en de Italiaan Paolo Ciavatta konden nog terugkeren.

Gemend door de sprintersploegen was het peloton intussen wel genaderd tot op een halve minuut, en op minder dan 7 kilometer van de meet werd het trio gegrepen.

Ontsnappen was vanaf toen zeer moeilijk. Kenneth Vanbilsen probeerde het nog even, maar de indrukwekkende trein van Omega Pharma- Quick Step kon de Limbuger opnieuw grijpen.

Stybar en Terpstra reden sterk op kop van de Omega Pharma-trein. Daarna was het de beurt aan de Lotto's om naar voren te schuiven om Greipel goed af te zetten. Roelandts maakte al indruk, zo pas na zijn terugkeer uit blessure.

In de massasprint  haalde Greipel het nipt met enkele millimeters voor Napolitano. De Italiaan van Aqua & Sapone kwam nog sterk terug en dacht dat de winst binnen was, maar de finishfoto gaf hem ongelijk.

Greipel is ook de eerste leider, met vier seconden voorsprong op Napolitano en zes op Van Hummel. De tweede rit donderdag start in Lochristi en komt na 170,7km aan in Knokke-Heist.
 

 

Uitslag

1.André Greipel  162 km in 3u33'12"
2. Danilo Napolitano (Ita) z.t.
3. Kenny van Hummel (Ned)
4. Jacopo Guarnieri (Ita)
5. Adam Blythe (GBr)
6. Michael Van Staeyen
7. Stefan van Dijk (Ned)
8. Baptiste Planckaert
9. Robin Stenuit
10. Tom Meeusen

Rangschikking

1. André Greipel (Dui)
2. Danilo Napolitano (Ita) op 4"
3. Kenny van Hummel (Ned) 6"
4. Egidijus Juodvalkis (Lit) 7"
5. Simon Geschke (Dui) 8"
6. Leonardo Duque (Col) 9"
7. Jacopo Guarnieri (Ita) 10"
8. Adam Blythe (GBr) z.t
9. Michael Van Staeyen
10. Stefan van Dijk (Ned)