Readlists is een nieuwe dienst die webpagina's in een mum van tijd omzet naar een e-book en ze meteen ook verstuurt naar je tablet of e-reader.

Readlists is een experiment dat ontsproten is aan het brein van de mensen achter Readability. Deze dienst laat je toe om artikels op websites te bewaren en te lezen op een moment dat voor jou geschikt is, ontdoen van alle overtollige ballast. Enkel de tekst en een beeld blijven over.

Readlists doet zowat hetzelfde, maar maakt ineens een e-book van je bewaarde webpagina's. Je kan zo'n leeslijst downloaden als een epub-bestand, het naar jezelf mailen en op je smartphone of tablet raadplegen, of het meteen naar je Kindle sturen. 

Artikels toevoegen aan een nieuwe Readlist is kinderspel. Je hoeft enkel de URL van de pagina die je wil in het veld te plakken. Hier en daar duiken er nog wel wat problemen op, en zo worden niet alle webpagina's op de juiste manier omgezet. Links van Mobilia worden bijvoorbeeld niet aanvaard door Readlists, en bij artikels van De Standaard Online verschijnt niet altijd de juiste titel boven het stuk. Zoals gezegd is Readlists een experiment, maar er zijn toch nog een paar schoonheidsfoutjes die hopelijk snel worden weggewerkt.

Naast exporteren is er ook een hele resem opties beschikbaar om je leeslijst te delen, via sociale netwerken of, zoals hieronder, door het in te sluiten in een webpagina.

Wie geen zin heeft om zelf lijsten samen te stellen, kan ook kant-en-klare lijsten vinden op de startpagina van Readlists en die naar zijn iPhone, iPad, Android of Kindle sturen, of gewoon op zijn computerscherm lezen, los van overbodige toeters en bellen.