Het filmfestival van Cannes heeft een bijzondere band met de modewereld en dat werd maandag nog maar eens duidelijk. Het Italiaanse modehuis Prada stelde er zijn eerste kortfim voor, geregisseerd door niemand minder dan Roman Polanski.

In de kortfilm A Therapy kruipt Ben Kingsley in de rol van psycholoog en komt Helena Bonham Carter, uiteraard van top tot teen gekleed in Prada, op zijn sofa liggen.

Polanski zelf noemt de film een 'antireclame'. 'Toen ik gevraagd werd om een kortfilm te maken voor Prada, had ik niet gedacht dat ik volledig mezelf zou kunnen zijn. Maar in werkelijkheid kreeg ik volledige vrijheid en de kans om mijn favoriete mensen te herenigen op set', aldus de bekroonde regisseur.

'Het was een kans om even stil te staan bij wat de modewereld vandaag representeert. Dat die wereld gepaard gaat met zoveel stereotypes is zowel fascinerend als teleurstellend, maar je kunt het zeker niet negeren. Het is heel verfrissend te weten dat er nog steeds plaatsen zijn die openstaan voor ironie en humor, Prada is daar een van.'