Dubai heeft een nieuw record gevestigd met de hoogst bewoonde wolkenkrabber ter wereld. De Princess Tower krijgt een plek in het Guinness Book of Records.

Op de 414,3 meter hoge Princess Tower is een koepel in de vorm van een kroon geplaatst. De toren staat in de jachthaven van Dubai, opgetrokken aan een kunstmatig kanaal dat de twee oevers van de Golf verbindt. Het gebouw biedt zicht op Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom. 

Dubai bezit al de hoogste wolkenkrabber ter wereld met de Burj Khalifa (828 m), die in januari 2010 werd ingehuldigd en die het nieuwe symbool van het emiraat is geworden. Deze toren omvat 200 verdiepingen, maar in slechts 160 ervan zijn appartementen of kantoren ondergebracht en het luxe-hotel Armani.

De Princess Tower daarentegen is een residentieel gebouw en het hoogste appartement is gevestigd op 356,9 meter. Het telt 107 verdiepingen, waarvan tien ondergrondse. Naast appartementen, waaronder duplexflats, zijn er verschillende open en overdekte zwembaden en sportzalen voor de bewoners.

De Belgische woontorens zijn er niets bij. Het hoogste exemplaar wordt momenteel gebouwd in Brussel, vlakbij Tour & Taxis langs het kanaal in Brussel. De zogenaamde ‘Premium’-toren telt ‘slechts’ 42 verdiepingen en stijgt 140 meter uit boven de grond. Sinds februari staan de 242 appartementen van het imposante gebouw te koop.