Maak je eigen iPad-spel
Foto: Codea
Met Codea kunnen beginnende programmeurs hun eigen iPad-games maken. Er komen steeds meer programmeerapplicaties uit, maar Codea is de eerste die we zien waarin de complete code van projecten is opgenomen.

Codea bevat de code van spelletjes als Pong en Snake. Zo kan je precies zien hoe dit geprogrammeerd zijn. Niet alleen kan je de settings van de spelletjes aanpassen, maar je kan de code ook toepassen in je eigen project. Het werken in de editor is supermakkelijk.

De applicatie heeft een beperkte database van sprites die je in je spel kunt gebruiken. Het keyboard heeft een extra rij met de meest gebruikte karakters, zoals tab en aanhalingstekens, en natuurlijk de Play-knop waarmee je je spel start. Met het Quick View-icoontje kan je alle Codea- references bekijken. Zo kan je meer leren over hoe je graphics en muziek toevoegt, of hoe je touch- of accelerometercontrols programmeert.

Je kan helaas je code niet exporteren in een bruikbaar bestand en van uploaden naar de App Store is al helemaal geen sprake. Voor een beginnende programmeur is Codea echter de moeite waard om uit te proberen. Mocht je dan verder willen gaan met programmeren, kan je altijd een krachtigere applicatie als Textastic of Koder aanschaffen.

Codea voor de iPad kost 7,99 euro.