Op dinsdag, tijdens de plechtigheid waarbij Sarkozy de presidentiële macht doorgaf aan Hollande, zag de 44-jarige Bruni er bijzonder flets uit. De zangeres droeg een pak waarvan de broek over de grond sleepte, terwijl de mouwen van haar vestje een tiental centimeter te kort waren. Ook haar ballerina’s en haar futloze kapsel deden haar glamoureuze status van weleer allesbehalve eer aan.

In de modewereld gonst het van de geruchten dat Bruni moeite heeft om haar overtollige babykilo’s weg te werken, waardoor ze voor onflatterende outfits kiest. De meeste kenners zijn het er echter over eens dat de ex-presidentsvrouw meer zou gestraald hebben in een jurk met een slimme snit.

Over de stijl van de kersverse first lady Valérie Trierweiler zijn ze wél laaiend enthousiast. Tijdens de machtsoverdracht schitterde de 47-jarige politiek journaliste in een gekleed zwart jurkje, nude panty’s en een witte jas met bijpassende clutch. Nog enkele van deze succesoutfits en het ideaalbeeld dat fashionista’s van Bruni hadden, zal snel vervagen. Opvallend detail: couturiers Karl Lagerfeld en Christian Lacroix hebben al laten weten dat ze Trierweiler een natuurlijke schoonheid vinden. Dat belooft voor de garderobe van de Française.