Vredesonderhandelaar doodgeschoten in Afghanistan
De dood van Arsala Rahmani is een nieuwe klap voor de pogingen om een oplossing te zoeken voor de tien jaar aanhoudende oorlog in Afghanistan. Foto: REUTERS
Een toponderhandelaar van de Afghaanse vredesraad is zondag doodgeschoten in Kabul. Arsala Rahmani was in een voertuig op weg naar zijn werk toen hij vanuit een ander voertuig werd beschoten, meldden de autoriteiten. De dader is gevlucht.

De Taliban hebben ontkend iets met de aanslag te maken te hebben, hoewel ze eerder hebben gezegd aanslagen op vredesonderhandelaars te zullen plegen.

Rahmani werd doodgeschoten in het westelijke deel van Kabul. Hij was onder het Talibanregime minister van hoger onderwijs. Na de val van de Taliban sloot hij zich aan bij de nieuwe regering en diende meermalen in het Afghaanse parlement.

Zijn dood is een nieuwe klap voor de pogingen een politieke oplossing te vinden voor de oorlog die al tien jaar woedt. Op 20 september kwam Burhanuddin Rabbani, oud-president van Afghanistan en voormalig directeur van de vredesraad, om het leven toen iemand zichzelf opblies. De dader had zich toen voorgedaan als een vredesonderhandelaar van de Taliban.