Franse ontwerpers zijn fan van Valérie Trierweiler
Foto: Photo News
Valérie Trierweiler mag dan misschien (nog) niet het glamourgehalte van Carla Bruni hebben, toch valt de nieuwe première dame van Frankrijk in de smaak bij de Franse ontwerpers.

Karl Lagerfeld kon het meer dan goed vinden met Carla Bruni, maar toont zich ook fan van haar opvolgster.  'Ik houd van Hollande's vriendin. Ik vind haar zeer knap en elegant', vertelde hij aan modewebsite Women's Wear Daily.

Volgens zijn collega Christian Lacroix zal Trierweiler alle 'neptrucs' uit de weg gaan. Hij toont zich alvast een groot voorstander van de socialistische president. 'Ik kan mijn opluchting en geluk niet verstoppen. Geen enkele regering hielp de modewereld meer dan de socialisten destijds (waarmee hij verwijst naar de periode van François Mitterand tussen 1981 en 1995, red.)', klinkt het.

Bouchra Jarrar is is weg van de persoonlijke stijl van de Paris Match journaliste. 'Ze doet me denken aan de heldin uit een film van Claude Charbrol', vertelt de couturier aan Women's Wear Daily. 'Ze heeft dezelfde soort houding als Marie-France Pisier (een bekende Franse actrice uit de jaren zeventig, red.), wat me plezier doet en me zeker kan inspireren.'