Je eigen gsm-nummer opsnorren
Foto: shutterstock
Je kent het wel: iemand vraagt je gsm-nummer, maar je kan er zo gauw niet opkomen (zo dikwijls bel je nou eenmaal niet naar jezelf). Gelukkig kun je op zulke momenten altijd even op je smartphone spieken – op voorwaarde uiteraard dat je weet waar je moet kijken.

iPhone

Ga naar de Instellingen en kies voor Telefoon. Bovenin beeld verschijnt dan je gsm-nummer. Mocht het veld nog leeg zijn, dan kun je het nummer ter plekke even invoeren.

Android

Open de Instellingen en scroll helemaal naar beneden. Klik daar op Over het toestel en vervolgens op Status of op Mijn telefoonidentiteit (de terminologie kan per toestel en Android-versie verschillen). Halverwege het lijstje vind je dan de optie Mijn telefoonnummer.

Vaak staat daar echter geen nummer, maar ‘onbekend’. Op sommige smartphones los je dat op door in Contacten (op je eigen adresboekkaart) je mobiel nummer toe te voegen en het toestel daarna te herstarten. Als die oplossing niet werkt, zul je je telefoonnummer op de simkaart zelf moeten wegschrijven. Er zijn echter maar weinig Android-toestellen die deze bewerking toelaten. Lukt het niet, probeer het dan een keer met de smartphone van een vriend.

Windows Phone

Ga naar de algemene Instellingen van je Windows Phone en ‘veeg’ de pagina naar links zodat je bij de instellingen van de Toepassingen komt. Klik vervolgens op Telefoon en je gsm-nummer verschijnt in beeld. Opgelet: als je nummer niet op je simkaart staat, dan vind je hier alleen het nummer van je voicemail terug. Het gsm-nummer eigenhandig op de simkaart zetten is niet mogelijk via een Windows Phone.

Je kan je nummer echter ook nog op een andere manier opsnorren, namelijk via de Personen Hub. Daar vind je een heleboel informatie over jezelf die je Windows Phone handig bij elkaar heeft gesprokkeld via je accounts bij Facebook, LinkedIn en andere sociale sites. Staat het nummer daar onverhoopt toch niet tussen, voeg het dan gewoon even toe aan je Live ID (kijk op Windows Live bij Profiel, Contact info). Even later verschijnt het dan automatisch ook op je telefoon.

BlackBerry

De eenvoudigste methode om je gsm-nummer te achterhalen vinden we bij BlackBerry. Druk gewoon op de Call-knop (met de telefoonhoorn) en bovenin beeld verschijnt onmiddellijk je nummer. Mocht dat niet het geval zijn, ga via de Opties dan even naar Toestel, Geavanceerde systeeminstellingen, SIM-kaart. In dat menu kan je je telefoonnummer dan zelf even toevoegen.