DHL investeert fors in Belgische vestiging
Foto: put
Het logistiek bedrijf DHL Global Forwarding, onderdeel van de groep Deutsche Post-DHL, bouwt binnenkort een nieuwe vestiging op Brucargo, de luchtvrachtzone van de luchthaven van Zaventem.

Dat melden DHL en Brussels Airport dinsdag in een persbericht. Het gaat om een investering van 27 miljoen euro. Er zouden hierdoor echter geen nieuwe jobs gecreeerd worden bij DHL. De voorbije 10 jaar heeft DHL de activiteiten in Brussel afgebouwd. 

Met een totale grondoppervlakte van 54.000 vierkante meter en een loodsgrootte van 23.000 vierkante meter, bundelt DHL Global Forwarding Belgium zijn luchtvrachtactiviteiten onder één dak op Brucargo West, luidt het in het persbericht. Het personeel dat momenteel nog verspreid zit over drie gebouwen, zal tegen december samenzitten. Dan zouden de werken rond moeten zijn.

Nu bedraagt de oppervlakte van de magazijnen van DHL Global Forwarding nog samengeteld 12.000 vierkante meter, zegt Annelies Peeters van DHL Global Forwarding Belgium. De uitbreiding naar 23.000 vierkante meter, ongeveer de oppervlakte van vier voetbalvelden, zal in eerste instantie niet gepaard gaan met extra aanwervingen.

DHL is al actief op Brucargo sinds de opstart van de vrachtzone in 1980. Met het nieuwe logistieke platform wil het bedrijf "nog beter tegemoetkomen aan de huidige en toekomstige logistieke noden van zijn klanten binnen de verschillende industriesectoren".