Apple onderzoekt meerdere gebruikersprofielen op iPad
Zou Apple in een volgende versie van iOS meerdere gebruikersprofielen mogelijk maken? Foto: rr
Een veel gehoorde klacht over de iPad is dat de tablet geen ondersteuning biedt voor verschillende gebruikers. De ontwikkelaars van Apple erkennen dat en onderzoeken de mogelijkheden om dit in toekomstige versies op te lossen.

Elke iPad kan maar één eigenaar hebben. Die kiest dan zelf welke apps hij installeert, hoe hij ze configureert, welke achtergrondafbeelding hij kiest, en ga zo maar door. Maar in veel gezinnen wordt een tablet door verschillende personen gebruikt.

Het zou dan ook mooi zijn om op de iPad (of op een andere tablet) in een beginscherm een gebruiker te kiezen, waarna vervolgens alle persoonlijke instellingen van die gebruiker worden geladen - net zoals we gewoon zijn bij bijvoorbeeld Windows-computers.

Een app-ontwikkelaar laat aan Apple Insider weten dat hij die suggestie aan Apple heeft gedaan, en hoewel het niet de eerste keer zal zijn dat iemand deze functie suggereert, is het de eerste keer dat Apple er dieper op ingaat.

In een antwoord laat Apple weten dat het een ‘bekend probleem is dat momenteel onderzocht wordt door de ontwikkelaars.’ Al van bij lancering van de eerste iPad was het onduidelijk of deze functionaliteit er zou komen, maar intussen heeft Apple al enkele patenten ingediend voor een systeem dat met de camera aan de voorzijde een gebruiker kan herkennen en diens persoonlijke apps, instellingen en achtergrondafbeelding kan laden, schrijft Apple Insider nog.

Dat Apple nu voor het eerst op deze specifieke suggestie reageert, betekent misschien dat ondersteuning voor meerdere gebruikers een van de nieuwigheden wordt in iOS 6. Verwacht wordt dat Apple op zijn Worldwide Developers Conference in juni een en ander vertelt over de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem.