Bruno Tobback vindt loon nieuwe Dexia-baas nog 'te veel'
SP.A-voorzitter Bruno Tobback. Foto: BELGA
SP.A-voorzitter Bruno Tobback vindt het voorgestelde jaarloon van 600.000 euro voor de nieuwe ceo van de Dexia Holding, Karel De Boeck, nog te veel. Tobback blijft vasthouden aan het 'premierloon' voor ceo's van overheidsbedrijven. De SP.A-voorzitter vindt het wel een vooruitgang dat het loon van De Boeck maar de helft zou bedragen van wat huidig Dexia-topman Mariani verdient.

Het kernkabinet legde het loon van de toekomstige Dexia-ceo vast op 600.000 euro, zonder bonussen. Voor SP.A-voorzitter Bruno Tobback is dat nog veel te veel. 'Voor mij is de norm voor het leiden van overheidsbedrijven, dat je niet meer mag verdienen dan de eerste minister (400.000 euro, red.). 600.000 euro is wat mij betreft dus teveel'

Wel is de voorzitter van de Vlaamse socialisten tevreden dat De Boeck volgens het voorstel van het Kernkabinet maar de helft zou verdienen van wat zijn voorganger, Pierre Mariani, nu opstrijkt. 

'Als we op 600.000 euro komen, dan stel ik vast dat dat de helft is van wat mijnheer Mariani verdiende. Dan hebben we voor de belastingbetaler toch al 600.000 euro per jaar bespaard', aldus Tobback.