Reynders over Dexia: 'Geen kwijting à la carte'
MR-vicepremier Didier Reynders. Foto: BELGA
MR-vicepremier Didier Reynders kan er geen sprake van zijn dat de vertegenwoordiger van de federale regering en die van de gewesten een ander standpunt innemen over de kwijting voor de bestuurders van Dexia.

Het kernkabinet boog zich maandag opnieuw over het dossier-Dexia. Naast de aanduiding van Karel De Boeck tot ceo van Dexia Holding, lag ook de kwijting aan de bestuurders van Dexia op tafel. Zonder die kwijting zouden die bestuurders eventueel aansprakelijk kunnen worden gesteld. Dinsdag zouden nog contacten worden gelegd met de gewesten.

Vicepremier Reynders was minister van Financiën in de vorige regering. Hij laat dinsdag weten dat het voor hem uitgesloten is dat de federale regering en de gewesten een verschillend standpunt zouden innemen tijdens de algemene vergadering.

'Yves Leterme en ikzelf hebben deze operatie in overleg met de gewesten geleid. Zij zijn eveneens aandeelhouder. Er is geen sprake van dat de vertegenwoordigers van de verschillende entiteiten een verschillend standpunt zouden innemen. Ofwel is er van iedereen een akkoord om de kwijting te geven, ofwel is er niet van iedereen een akkoord, en in dat geval zal er geen kwijting zijn', zegt Reynders.

Voor de Franstalige liberaal is de boodschap duidelijk: 'er zal geen kwijting à la carte zijn'. 'Er is geen sprake van dat partijen die federaal in de meerderheid zitten een ander standpunt zouden innemen in de gewestregeringen waarin ook Ecolo aan Waalse en Brusselse zijde en N-VA aan Vlaamse zijde zitten', verduidelijkt Reynders.