Brydge maakt een laptop van je iPad
Foto: brydge
Hoe handig de aanraakbediening van de iPad en andere tablets ook is, soms heb je echt een fysiek toetsenbord nodig. Bij het tikken van lange stukken tekst, bijvoorbeeld. Brydge is een accessoire dat je iPad omtovert tot een laptop.

Apple-topman Tim Cook zei recent nog dat het bedrijf geen plannen heeft om een kruising te maken tussen een iPad en een laptop. 'Het betekent niet omdat iets kán samenvoegen, dat je het altijd moet doen. Je kan een broodrooster toevoegen aan een koelkast, maar op dat resultaat zit niemand te wachten', liet hij optekenen.

Wil je toch graag zo'n broodroosterkoelkast, dan is Brydge het bekijken waard. Brydge is een houder voor je iPad die er ineens een toetsenbord en speakers aan toevoegt, en van je tablet een soort iPad-laptop maakt. Een beetje zoals Asus doet met de Transformer Prime.

Met zware magneten klik je je iPad vast in het toetsenbord-dock. De makers gaan prat op de stevigheid van die verbinding en beweren dat alles heel stevig op zijn plaats blijft zitten. Het aluminium toetsenbord aan je iPad koppelen gebeurt via Bluetooth.

Brydge is een project van enkele productontwikkelaars die financiële steun zoeken op Kickstarter. Of beter gezegd: steun zochten. De beoogde 90.000 dollar om deze Brydge in productie te laten gaan, werd al snel gehaald - de teller staat intussen op meer dan 500.000 dollar.

Wil je zelf zo'n Brydge, dan kan je op Kickstarter nog tot 4 juni intekenen voor 170 dollar (versie zonder speakers), of 210 dollar (met speakers). Voor verzending naar het Europese vasteland komt daar wel nog eens 35 dollar bij.