Leg de lichtshow van BlackBerry het zwijgen op
Foto: shutterstock
Bij BlackBerry krijg je vaak een waaier aan verschillende lichtjes te zien, afhankelijk van wat je telefoon je wil melden. Heb je die lichtshow liever niet, dan kan je die uitschakelen.

Een BlackBerry kan soms een heus lichtorgel zijn: bij een nieuw berichtje knippert er een rood lampje, bij een netwerkverbinding een groen en als je de smartphone via Bluetooth aan een ander apparaat koppelt, dan kleurt het lichtje – precies – blauw. Word je helemaal gek van dat geflikker? Trek dan als volgt stekker uit de lichtshow.

Voor de netwerkverbinding

  • Ga naar de Opties van je BlackBerry (het icoon met de steeksleutel) en klik door naar Weergavescherm, Schermweergave.
  • Scroll naar beneden en haal bij LED-indicator bereik het vinkje weg. Vergeet de nieuwe instelling daarna niet op te slaan.

Voor Bluetooth

  • Klik in het thuisscherm op Verbindingen beheren (het icoontje met de zendmast).
  • Scroll naar het onderdeel Instellen, services en opties.
  • Kies onder Netwerk en verbindingen voor Opties voor (…), Bluetooth, (…). Klik vervolgens op de derde optie, Bluetooth-verbindingen.
  • Druk op de menuknop met het BlackBerry-logo en selecteer Opties. Haal nu bij LED-verbindingsindicator het vinkje weg.

Voor nieuwe berichtjes

Het rode verkliklichtje, dat je informeert over nieuwe mails en berichtjes, behoud je wellicht graag. Zo niet, dan kan je dit laatste lampje ook elimineren. Dat heeft wel wat meer voeten in aarde. Het gaat namelijk om een ‘visuele waarschuwing’ die gekoppeld is aan het ingestelde gsm-profiel en die per profiel (normaal, trilstand, et cetera) ook nog eens afzonderlijk ingesteld kan worden voor gewone berichten, instant messages, afspraken en nog veel meer. Moest je er tijd en fut voor hebben, ga dan via Opties naar Geluiden en beltonen, klik door naar Profielbeheer en laat je gaan.

Deze methodes gelden voor het besturingssysteem BlackBerry 6 en hoger. Op oudere toestellen kunnen de te nemen stappen een beetje verschillen.