Alleen in het buitenland? Zo hoef je niet alleen te eten
Foto: Shutterstock
Voor vrouwen die het vreselijk vinden om tijdens een tripje buitenland alleen op restaurant te gaan is er de website 'Invite for a Bite', die vrouwen over de hele wereld samen aan tafel brengt.

Heb je wel eens zo lang tegen je telefoon gepraat dat je beltoon je verraadde, alleen omdat je beschaamd was in je eentje op restaurant te zitten? De vrouwen die zich inschreven op de site 'Invite for a Bite' kennen het probleem en zoeken elkaar nu online op om met elkaar in contact te komen. Tussen de profielen zitten zakenvrouwen die vaak in het buitenland verblijven en vrouwen die graag alleen reizen, maar ook vrouwen die net in een nieuwe stad wonen of gewoon hun kennissenkring willen uitbreiden.

De website werd opgericht door de Britse Cressida Howard, die haar project 'de website waarvan ik lid wilde worden, maar niet vond' noemt. 'Ik was thee aan het zetten in de keuken en ik hoorde een radioprogramma waarin vrouwen die vaak alleen reizen geïnterviewd werden. Het waren stuk voor stuk sterke vrouwen die geen probleem hadden met het alleen reizen, maar ze zeiden allemaal dat ze het haatten om alleen te eten'.

'Alleen voor vrouwen'

'Mannen lijken daar minder problemen mee te hebben', aldus Howard. 'Mijn man stapt vrolijk elke gelegenheid binnen voor een hapje of een drankje'. Toch is dat niet de enige reden waarom haar site alleen toegankelijk is voor vrouwen. 'Vanaf het moment dat je mannen en vrouwen met elkaar in contact brengt, wordt het moeilijk om je te onderscheiden van een datingsite. En dat is niet wat de meeste vrouwen willen wanneer ze privé of voor zaken op reis zijn: ze willen gewoon ontspannen en een leuke babbel hebben, zonder dat ze bang moeten zijn verkeerd begrepen te worden of risico te lopen'.

Omdat je de risico's van een ontmoeting met een onbekende nooit helemaal kan uitschakelen, geeft Howard op haar site nog een aantal tips om het veilig te houden: 'We geven de gewone richtlijnen: spreek af op een drukke plek, stap niet in een auto en let op je spullen', legt ze uit. 'Je kan ook de profielen van de andere vrouwen checken voor je afspreekt en als iemand zich misdraagt, kan dat gemeld worden en kan die persoon verwijderd worden'.